Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Σπήλαιο Πανός - Πάρνηθα

Διαδρομή: Σπήλαιο Πανός Πάρνηθα ή Λυχνοσπηλιά

Μια απίστευτη διαδρομή, στο μεγαλύτερο παράδεισο πρασίνου της Αττικής. Ξεκινήσαμε, μια παρέα 10 ατόμων για βόλτα, στη δυτική πλευρά της Πάρνηθας. Δεν είχαμε ξαναπάει και στην αρχή μας φάνηκε δύσκολο να το βρούμε, άλλα ευτυχώς μας βοήθησε η σηματοδοσία. 'Ολο το μονοπάτι είναι μαρκαρισμένο με κόκκινα ταμπελάκια - μικρές πινακίδες. Στα επικίνδυνα σημεία, που είναι 2 με 3, έχουν περάσει συρματόσχοινο, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κρατηθεί, διότι η πλάγια κόβεται λίγο απότομα και για κάποιον άπειρο ίσως είναι λίγο δύσκολο να τη διαβεί.
Όλη η διαδρομή, μέχρι το σπήλαιο είναι καταπράσινη. Ευτυχώς αυτό το κομμάτι γλύτωσε από την μεγάλη φωτιά της 28ης Ιουνίου, 2007. Μοναδικές μυρωδιές που σε γεμίζουν ενέργεια, εικόνες που μπορείς να χαζεύεις με τις ώρες, άλλα το πιο ωραίο είναι αυτή η εναλλαγή του τοπίου που σε μαγεύει από τα πρώτα βήματα. Από τα καταπράσινα διάσελα,
στις απότομες αναβάσεις και ξαφνικά να είσαι στην κορυφογραμμή, να βλέπεις την θέα από ψηλά και εκεί που πίστευες ότι τα είδες όλα, ξαφνικά αρχίζεις να κατεβαίνεις απότομα και όλο αυτό σε οδηγεί σε ένα φαράγγι, το φαράγγι της Γκούρας. Καλά κρυμμένο μέσα στον εθνικό δρυμό τις Πάρνηθας. Αν είσαι τυχερός και το πετύχεις με νερό, τότε το θέαμα είναι μοναδικό.
Περνώντας το φαράγγι, αριστερά, πάνω μας, ένα μικρο "μπαλκόνι" με μοναδική θεά σε όλο το φαράγγι και ακριβώς από πίσω μας το σπήλαιο. Το σπήλαιο έχει μια πανέμορφη, τριγωνική είσοδο, γεμάτη κισσούς, που σου φέρνει λίγο στο μυαλό ταινία του Indiana Jones.χα! Ανεπιφύλακτα πάρτε νεράκι, κολατσιό, φωτογραφική και επισκεφτείτε το. Προσοχή μόνο τους χειμερινούς μήνες, διότι το φαράγγι γεμίζει και είναι ακατόρθωτο να το περάσετε απέναντι όσο κι επικίνδυνο. Εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήσετε διαφορετική διαδρομή, για να επισκεφτείτε το σπήλαιο, από τη Μονή Κλειστών.


                                                   ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
















                                               ΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΑΘΗΜΑΤΑ

                                                                     Η ΕΙΣΟΔΟΣ

                                           Η ΘΕΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΠΛΑ ΜΑΓΙΚΗ







Για την ομάδα ΙΧΝΕΥΤΑΙ:  
 
Photo/Κείμενο/Montage : Lefteris Croc
Video: Δημήτρης

Επιμέλεια κειμένου: Μαριάννα

2 σχόλια :

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.Η κάμερα ήταν η φωτογραφική μηχανή Sony HX5V και την είχαμε στο χέρι και σε μονόποδο.Για να φτάσεις στο σπήλαιο ητε πρέπει να περάσεις από φαράγγι της Γκούρας αυτό που είδες στο βίντεο ή να κατέβεις από το συρματόσχοινο δεν ξέρω και δεν πρέπει να υπάρχει άλλη διαδρομή η επόμενη είναι μέσα απο το βιντεάκι μας χα!

Δημοσίευση σχολίου