Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ηφαίστειο Σουσάκι-Ενα θηρίο κάτω από τα πόδια μας.



  Η ομάδα Ιχνευταί επισκέφτηκε το ηφαίστειο Σουσάκι στην περιοχή Αγ. Θεόδωροι Κορινθίας. Λίγοι γνωρίζουν για την ύπαρξή του, δεν παύει όμως να υπάρχει και να επαγρυπνεί κάτω από τα πόδια μα.   Το Σουσάκι ανήκει στο ίδιο ηφαιστειακό τόξο που ανήκουν τα Μέθανα, η Αίγινα, ο Πόρος, η Νίσυρος και τέλος, αλλά και πιο δημοφιλής, η Σαντορίνη.
  Η επίσκεψή μας σύντομη και περιεκτική, διότι τα αέρια που ανέβλυζαν από τις φυσικές στοές, έδιναν μια έντονη και ταυτόχρονα δυσάρεστη μυρωδιά. Παλιότερα από το μέρος αυτό γινόταν εξόρυξη θείου, αλλά τώρα πλέον έχει εγκαταλειφθεί.
  Το βουνό βέβαια, συνεχίζει να βρυχάται και να αναβλύζει θερμά αέρια. Η διάβρωση του εδάφους και η αποσάθρωση των πετρωμάτων δημιουργούν θαυμαστούς σχηματισμούς... μια μικρή παιδική χαρά για κάθε γεωλόγο.
  Αξίζει να το επισκεφτείτε για την ιδιαιτερότητα των πετρωμάτων που θα συναντήσετε εκεί, αλλά και την άγρια, σχεδόν θανατική ομορφιά του τοπίου.

Συντεταγμένες για το πάρκινγκ  Ν 37.932903 Ε 23.088000
Συντεταγμένες  για το ηφαίστειο Ν 37.937482 Ε 23.087212

 Για την ομάδα ΙΧΝΕΥΤΑΙ: 
Lefteris Croc - Φωτό/Βίντεο
Mr. G - Φωτό/Βίντεο
Μαριάννα - Επιμέλεια Κειμένου

και η  Aνδρομάχη.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΑΣ(Με λίγη δόση άγριας δύσης)
















Αν και έψαξα αρκετά δε βρήκα ποιο είναι αυτό το απίστευτο φυτό, βοήθειες δεκτές...







Δεν βρισκόμαστε στην άγρια δύση, άλλα η μυρωδιά έντονη και αποπνικτική






2 σχόλια :

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Καλησπέρα επειδή σκεφτομαι να πάω με φίλους μια βόλτα,κάνω συλλογή από ορυκτά έχει πολλά η κάποιο συγκεκριμένο ορυκτό;; βρίσκονται εύκολα;; Ενημερώστε με αν σας είναι εύκολο γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Δεν εχω τελειώσει κάτι απλά από χόμπι κάνω συλλογή με ορυκτά. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσίευση σχολίου