Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Σπήλαιο Αφαίας Όρος Αιγάλεω

  Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε καλεσμένοι του ΣΠΕΛΕΟ, για να εξερευνήσουμε και να σας παρουσιάσουμε το καταπληκτικό σπήλαιο της Αφαίας, στο όρος Αιγάλεω. Το σπήλαιο έχει μια μικρή και κάπως στενή είσοδο. Ξεπερνώντας αυτό το μικρό εμπόδιο όλα τ' άλλα είναι πολύ εύκολα. Το σπήλαιο μεγάλο, ευρύχωρο και πολύ εντυπωσιακό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είδαμε ούτε ένα όνομα ή κάποια ομάδα γραμμένη στους χιλιόχρονους σταλαγμίτες. Μάλλον η δυσκολία στην εύρεση του, αλλά και η τρομακτική είσοδος έκαναν τη δουλειά τους.


  Κατεβαίνοντας στο δεύτερο επίπεδο γίνεται αδύνατο να μείνεις αδιάφορος στη δύναμη της φύσης. Οι ρίζες, οι οποίες ξεκινούν από την κορυφή του σπηλαίου, περνούν από μπροστά σου και καταλήγουν στο δάπεδο, μια σπιθαμή κάτω από τα πόδια σου. Η εικόνα είναι συγκινητικά μοναδική. Εκεί συνειδητοποιείς πραγματικά με πόση δύναμη και θάρρος η φύση συνεχίζει την εξέλιξη της ζωής και φροντίζει για την επιβίωσή της. Παρατηρήστε το βίντεο, για να δείτε μόνοι σας τον εκπληκτικό κόσμο που βρίσκεται κάτω απ' τα πόδια μας...

  Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα ΣΠΕΛΕΟ για την άψογη οργάνωση, αλλά και ειδικότερα την οδηγό μας Ξένια, για την υπόδειξη του σημείου, την πολύτιμη βοήθειά της σε όλα τα βήματά μας, αλλά και τον άρτιο εξοπλισμό που παρείχε σε όλους.






                            ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ














Και πάλι μαζί μας οι μικροί, ατρόμητοι φίλοι μας!!!!!!!






Στο βάθος η Ανδρομάχη - μέλος της Ομάδας Ιχνευταί































Για την ομάδα ΙΧΝΕΥΤΑΙ: 
Lefteris Croc - Κείμενο/Φωτό/Βίντεο
Mr. G - Φωτό/Βίντεο
Ανδρομάχη - Φωτό
Μαριάννα - Επιμέλεια Κειμένου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου